بهینه سازان صنایع اطلس پادیر

ثبت درخواست

منو
بهینه سازان صنایع اطلس پادیر
آهن آلات و پایپینگ متریال

Pressure Seal Gate Valve

معرفی

از این شیرها برای جلوگیری از هرگونه نشتی در درپوش (Bonnet) بالای شیر استفاده می کنند. زمانی که شیرهای معمولی (Welded Bonnet, Bolted Bonnet) در معرض فشارهای بالا هستند، این فشار به Bonnet شیر وارد شده و ممکن است بین محل اتصال بدنه و Bonnet نشتی رخ دهد اما در شیرهای Pressure Seal قضیه بر عکس است چرا که رینگی چهار تکه (Segmented ring) در شیار داخلی بدنه و بین Bonnet و بدنه قرار گرفته و گسکت هایی در زیر این رینگ قرار دارند که افزایش فشار باعث می شود این گسکت و رینگ تحت فشار قرار گیرند و از هر گونه نشتی سیال به بالای شیر جلوگیری شود. هم چنین همانطور که در شکل پیداست پیچ هایی قابل تنظیم بر روی درپوش قرار گرفته اند که میزان فشار وارد بر گسکت را می توانند تنظیم کنند. به طور کلی می توان گفت زیبایی طراحی این شیرها در این نکته است که هر چه میزان فشار افزایش یابد نه تنها باعث نشتی نمی شود بلکه به آببندی قسمت بالای شیر کمک می کند.

با توجه به اینکه این شیرها در معرض فشارهای بالا هستند باید دارای اجزاء مناسبی باشند یکی از اجزاء مهم شیرهای Pressure Seal قسمت دیسک یا Wedge آن می باشد که به دو شکل قابل طراحی و ساخت است:

  • Flexible wedge: مانند دیسک های solid به صورت یک تکه ساخته می شود منتها تفاوت آن در بریدن و تو خالی کردن محیط بیرونی اش می باشد، این امر باعث می شود سطوح خارجی که با seat درگیر هستند صلب باقی بمانند ولی از صلبیت مرکز wedge کم می شود لذا قابلیت انعطاف پذیری آن بالا رفته و قادر به نشستن بر روی seat حتی در زمان وجود انحراف را دارا می باشد.
    برش هایی که به wedge زده می شود می تواند در شکل، سایز و عمق های متفاوتی باشد اما باید به این نکته توجه داشت که برش های کم عمق باعث افزایش انعطاف پذیری در عین حفظ استحکام می شوند در حالی که برش های عمیق با اینکه می توانند انعطاف پذیری را بیشتر از پیش افزایش دهند منتها باعث کاهش استحکام wedge می شوند.
    این مدل از دیسک ها مناسب استفاده در خطوط بخار می باشند و دلیل آن وجود پدیده thermal binding می باشد در این پدیده افزایش دما و پس از آن کاهش دما باعث نزدیک شدن seat ها یه یکدیگر شده و در صورت بسته بودن شیر، wedge بین دو seat گیر می کند؛ اما انعطاف پذیری flexible wedge از این اتفاق جلوگیری کرده و می تواند از این مخمصه فرار کند.
  • Parallel slide wedge: این wedge از دو تکه موازی و یک اندازه تشکیل شده که بین آنها یک فنر که معمولاً از جنس اینکونل می باشد قرار گرفته است، سطحی که با seat در تماس است سختی کاری شده است و کل wedge توسط یک قطعه به نام carrier به stem متصل است. در تصویر ذیل ساختمان یک parallel slide wedge مربوط به کمپانی velan نمایش داده شده است:

کاربرد این wedge ها معمولاً در فشارهای بالا ( شیرهای Pressure seal ) و مکان هایی هست که پدیده thermal binding اتفاق می افتد؛ همانطور که در قسمت های دیگر اشاره شد thermal binding پدیده ای است که زمانی که شیر در وضعیت بسته در معرض حرارت های بالا حدود 482 درجه سانتیگراد بوده پس از سرد شدن اتفاق می افتد. در این شرایط دو seat اطراف در هنگام سرد شدن به یکدیگر نزدیک می شوند و به wedge یا دیسک فشار می آورند لذا ممکن است wedge بین دو seat گیر بیفتد و شیر باز نشود؛ اما در parallel slide wedge قضیه متفاوت است به نحوی که فنر موجود اجازه جمع شدن دیسک را نمی دهد و شیر به راحتی باز می شود.
مزیت دیگر این دیسک ها آببندی بالا آنها در فشارهای بالاست چرا که در وضعیت بسته، فشار بالادست به wedge فشار آورده و باعث چسبیدن کامل آن به seat طرف فشار پایین می شود و در نتیجه آببندی کامل محقق می گردد.

وجود فشار بالا در این شیرها همواره باعث بروز مشکلاتی می گردد که باید به حل آنها توجه ویژه ای داشت؛ از جمله این مشکلات می توان به افزایش فشار در ناحیه درپوش ( به خاطر حبس شدن سیال پر فشار در آن قسمت) اشاره کرد که در این وضعیت افزایش های کم دما می تواند باعث افزایش شدید فشار در ناحیه درپوش گردد؛ لذا بهترین راه حل استفاده از یک شیر تخلیه در قسمت درپوش می باشد تا فشار این ناحیه تخلیه گردد.

مشکل دیگر که بیشتر در شیرهایی با Parallel slide wedge اتفاق می افتد قفل فشاری می باشد؛ به این معنی که فشار در ناحیه در پوش از طرفین wedge بیشتر بوده و نیروی فنر wedge نیز باعث چسبیدن دیسک به seat ها می شود در نتیجه نیروی زیادی برای باز کردن شیر نیاز می باشد. جهت حل این مشکل باید میزان فشار در طرفین شیر و ناحیه درپوش متعادل گردد. برای این کار می توان از یک سیستم By pass استفاده کرد که شامل یک شیر سه طرفه بوده و به دو سمت شیر و قسمت درپوش وصل بوده و می تواند فشار را بین این نواحی متعادل کند تا عملیات باز کردن شیر به راحتی صورت پذیرد.

اجزاء

اجزاء این شیرها به جز قسمت Pressure Seal که در ابتدای این متن به آن اشاره شد؛ با دیگر شیرهای دروازه ای یکسان است و تفاوت چندانی ندارد.

نوع اتصال این شیرآلات با توجه به نرخ فشار و دما بالا به صورت استاندارد به شکل دو سر جوش (BW) می باشد منتها با توجه به درخواست مصرف کننده می توان به شکل های فلنجی، رزوه ای، ساکتی و … ساخته شود.

سایز و کلاس

جدول زیر مربوط به شیرآلات با اتصال BW و برای هر دو نوع دیسک یعنی Flexible wedge و Parallel slide wedge می باشد.

سایز (اینچ)کلاس 
60090015002500
1/2″✓ ✓ ✓ ✓ 
3/4″✓ ✓ ✓ ✓ 
1″✓ ✓ ✓ ✓ 
1-1/2″✓ ✓ ✓ ✓ 
2″✓ ✓ ✓ ✓ 
3″✓ ✓ ✓ ✓ 
4″✓ ✓ ✓ ✓ 
6″✓ ✓ ✓ ✓ 
8″✓ ✓ ✓ ✓ 
10″✓ ✓ ✓ ✓ 
12″✓ ✓ ✓ ✓ 
14″✓ ✓ ✓ ✓ 
16″✓ ✓ ✓ ✓ 
18″✓ ✓ ✓ ✓ 
20″✓ ✓ ✓ ✓ 
22″✓ ✓ ✓ ✓ 
24″✓ ✓ ✓ ✓ 

استاندارد ها

استانداردشرح
API 602 برای شیرآلات فورج API 600 برای شیرآلات ریخته گری ASME B16.34 برای طراحی کلیطراحی و ساخت
ASME B16.34نمودارهای فشار و دما
ASME B16.25طراحی سرجوشی
ASME B16.10ابعاد Face to Face (فاصله دو سر فلنج یا دو سرجوش)
ASTMمتریال ها
API 598تست و بازرسی

متریال

با توجه به اینکه این شیرها هم به شکل فورج (در اکثر موارد) و هم ریخته گری قابل ساخت هستند جهت  مشاهده متریال های بدنه و تریم ها می توان به جداول متریال گیت ولوهای ریخته گری و فورج مراجعه نمود 

سازندگان

با توجه به فورج بودن یا ریخته گری می توان به لیست سازندگان گیت ولوهای ریخته گری و فورج مراجعه نمود 

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com

    سبد خرید

    رینُر همراه شما در شبکه های اجتماعی

    متریال شناسی
    استانداردها